Loading...
Inloopavond plan nieuwbouw Wormerveerstraat 2020-01-16T10:12:36+00:00

Plan nieuwbouw

96 nieuwbouw woningen

Wormerveerstraat 15

Verslag inloopavond

Verslag eindpresentatie ontwerp nieuwbouw Wormerveerstraat

Het voormalig schoolgebouw aan de Wormerveerstraat 15 wordt gesloopt en krijgt een nieuwe functie. Binnenkort wordt de omgevingsvergunning aangevraagd voor het nieuwbouwproject met circa 96 sociale huurwoningen voor statushouders en woonstarters. Donderdag 31 januari 2019 uur presenteerde Woonstichting De Key in samenwerking met stadsdeel West het ontwerp van de nieuwbouw.

Tijdens de inloopavond presenteren we alle onderdelen van het plan waarvoor de omgevingsvergunning wordt aangevraagd:

  • Het definitieve ontwerp van het woongebouw. De nieuwbouw wordt duurzaam en gasloos.
  • De resultaten van het participatieproces met buurtbewoners. Veel opmerkingen van buurtbewoners, die tijdens de eerste presentatie en de bijeenkomsten van de klankbordgroep naar voren zijn gebracht, zijn verwerkt in het definitieve ontwerp.
  • Het plan voor de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie (het zgn. BLVC-kader) tijdens de sloop en de bouw.

Tijdens de inloopavond zijn medewerkers van De Key, architectenbureau KENK en stadsdeel West aanwezig om vragen te beantwoorden.

Tot slot stellen we u graag tijdens de inloopavond in de gelegenheid te reageren op de definitieve plannen. De reacties worden opgenomen in een participatieverslag dat onderdeel uitmaakt van de vergunningsaanvraag.